Personal training Brugge

Coach of personal trainer Brugge

Deel deze blog

Verschillende trainers

Brugge is een stad die veel trainers kent: van personal trainers tot bootcamptrainers, tot groepslesinstructeurs in verschillende bekende fitnesscentrums. 

Ik denk bijvoorbeeld maar aan Afit360, CTRL gym, Motion Brugge, Sportif, Q-Life, Coach Levi, maar ook fitnesscentrums zoals Fitters Gym, NRG of Basic-Fit.

Natuurlijk zou het gek zijn als elke trainer dezelfde specialisaties heeft. Dit is dan ook niet zo.. Sommige trainers focussen ze zich op mensen die willen afvallen, andere coaches richten zijn op vrouwen rondom de zwangerschap of mensen die beter willen worden in een specifieke sport. De ene coach heeft hier al een bredere aanpak in dan de andere.

Ik zelf die training geef in de regio Brugge (Op de Elizabetlaan in Heist), geef namelijk niet alleen training. Ik heb namelijk door de jaren heen gezien, dat alleen training geven niet voor iedereen werkt.

Extra coaching

Er zit dan ook wel degelijk verschil tussen een trainer en een coach. Een trainer is iemand die met name training geeft en een coach is iemand die ook coacht rondom de trainingen. Dit kan bestaan uit Whatsapp contact, een videoplatform waarin er kennis wordt gedeeld, een app waarin je jouw trainingsschema kunt vinden, persoonlijke voedingsbegeleiding zodat je weet wat je moet eten, extra contactmomenten, enzovoort.

Hieronder ga ik dieper in op elk onderdeel van coaching, zodat je de meerwaarde ervan in kan zien.

Whatsapp contact

Dit zorgt ervoor dat je altijd een stok achter de deur hebt en dat begeleiding niet stopt wanneer jij de personal training studio verlaat.

Zo kun je altijd vragen stellen omtrent voeding, zoals wanneer je boodschappen wilt doen en twijfelt over bepaalde producten. Maar ook wanneer je uiteten gaat, eens minder tijd hebt om te sporten of wanneer bepaalde apparaten in de fitness zijn bezet. Ook in deze gevallen kun je beroep doen op jouw coach, zodat je naar verloop van tijd ook zelfstandig de juiste keuzes leert maken. 

Video's

Door kennis op te doen tijdens een traject leer je waarom je wat moet doen. Dit zorgt ervoor dat je intrinsieke motivatie toeneemt en jouw zelfvertrouwen stijgt. Omdat je deze kennis kunt opdoen via video’s kan er tijdens de trainingen de volle aandacht worden besteed aan de training zelf en kun jij kennis opdoen in jouw eigen tijd. Zo haal je het maximale uit beiden, zonder dat het ten koste gaat van elkaar.

App

Wanneer je een trainingsschema in een app hebt, dan kan de progressie beter worden opgevolgd. Je kunt net als jouw coach namelijk zien hoeveel je bent verbeterd op bepaalde oefeningen en wat de fysieke vooruitgang is. Dit motiveert en geeft gelijktijdig richting aan jouw plan waar er aanpassingen nodig zijn en waar niet.

Persoonlijke voedingsbegeleiding

Veel coaches bieden nog altijd voedingsschema’s aan. Deze schema’s werken zeel veel af van jouw huidig voedingspatroon. Ze zijn vaak erg strikt en geven dan ook goede resultaten, maar wanneer de resultaten zijn behaald wordt het lastiger. Door begeleiding rondom jouw voedingskeuzes en jou zelf voedingskeuzes te laten maken binnen bepaalde richtlijnen, leer je zelfstandig een gezonde leefstijl aan. 

Dit is dan ook hoe ik werk met een minimale aanpassing op jouw huidig voedingspatroon. Vaak creëer je met de kleinste aanpassingen de grootste impact en wint dit ook aan het einde omdat je dit wel volhoudt. 

Extra contactmomenten

Extra contactmomenten kunnen een stok achter de deur vormen jou helpen met commitment te blijven aan jouw plan. Tijdens deze contactmomenten is het namelijk makkelijk om samen door de voortgangsregistraties te gaan en bepaalde keuzes van zowel de coach als jou te bespreken en te verantwoorden.

Hierdoor blijf je beter op één lijn, want een team is zo sterk als de zwakste schakel. En wanneer je beiden elkaar goed begrijpt, evenals de gemaakte keuzes, dan helpt dit al een hoop.

Conclusie

Doe dus goed research, wat een coach aanbied zodat je weet of een coach alleen gespecialiseerd is in snelle lichaamstransformaties of een totaal-coaching aanbiedt waarbij er ook oog is voor jouw mentale gezondheid en gewoontes. 

Want gewoontes zijn snel om te gooien, maar lastig te doorbreken op lange termijn. Hervallen ligt dus altijd op de loer als je alleen maar gaat voor de quick-wins en een mooie voor en na foto. 

Meer Ambitieus Fitte Tips?

Volg mij op Instagram/ LinkedIn.

Meer Over Mijn Coaching?

Meer blogs

Coaching

Personal training Brugge

Brugge is een stad die veel trainers kent: van personal trainers tot bootcamptrainers, tot groepslesinstructeurs in verschillende bekende fitnesscentrums.

Coaching

Hoe kan je afvallen volhouden?

De meeste mensen zijn heel slecht in ver vooruit kijken. Hoelang het ook heeft geduurd voordat je in deze situatie terecht bent gekomen, je wilt zo snel mogelijk verandering.

×

Leuk dat je contact met mij wilt opnemen!

Klik op mijn naam en je kunt jouw vraag aan mij stellen via whatsapp.

×