RICARDO

Maak kennis met Ricardo: van vroeger tot nu.

Mijn passie

Mijn naam is Ricardo, 28 jaar en ik ben al sinds kind gepassioneerd door sport en gezondheid. Als gecertificeerde personal trainer begeleid ik al meer dan 10 jaar mensen met hun fitnessdoelen te bereiken en leefstijl te verbeteren.

Mijn reis begon op mijn 5e toen mijn vader mij meenam naar de voetbal. Door het voetballen ben ik in de loop van de jaren ook aan de slag gegaan met andere sporten zoals hardlopen, maar ook tennis in het tussenseizoen.

En toen ik op mijn 16e mijn sportopleiding ben gaan volgen is mijn interesse in fitness ook gegroeid. Ik begon zelf gemiddeld 5x in de week te sporten, ging mijzelf verder verdiepen in mijn voeding en leefstijl, en ik ging parttime werken bij de lokale fitness als personal coach.

Deze passie is de jaren daarna door de vele stageplaatsen, cursussen, opleidingen, gastlessen en mijn eigen bedrijf alleen maar nog verder gegroeid.

Klachten, energieproblemen en een buikje

Op mijn 16e heb ik door een verkeersongeluk problemen gekregen aan de heup. Dit leverde uiteindelijk ook regelmatige rug-, knie-, en enkelklachten op. Ook had ik sinds mijn 12e te kampen met energieproblemen. Als ik van school kwam sliep ik gemiddeld 2-3 uur en artsen konden niet direct een onderliggend probleem ontdekken. Daarnaast was ik skinny-fat.. mager met een buikje. 

De heupklachten betekenden op mijn 18e ook het einde van mijn voetbalcarrière. En de energieproblemen maakten mij mede door mijn sportopleiding steeds meer geïnteresseerd in fitness, voeding en een gezonde leefstijl. Mijn situatie ziet er nu als volgt uit:

En dit terwijl ik eet wat ik lekker vindt. Dat is nog het mooiste, want ik hou enorm van lekker eten en uiteten gaan.

Mijn ervaring

Ik heb eerst een 6-jarige sportopleiding in Nederland gevolgd: CIOS. Deze heb ik uiteindelijk in 4 jaar afgerond tot fitnessinstructeur, personal training, leefstijl coaching en als keuzevakken gewichtsconsulent en sportverzorger/hersteltrainer.

In deze 4 jaar heb ik ook meer dan 2500u stage gelopen op zowel scholen, fitnesscentrums, als evenementen.

Toen ik afstudeerde ben ik direct als zelfstandige gaan werken. Eerst in mijn eigen omgeving (Oostburg) als bootcamptrainer en gewichtsconsulent i.c.m. mijn werk als personal coach bij de lokale fitness.

Later als personal trainer in Knokke-Heist waarbij ik samen met een andere trainer een trainingsruimte in de Basic-Fit huurde. Sinds 2022 heb ik een eigen PT studio: Palm Beach in Knokke-Heist.

In deze tussentijd heb ik veel verschillende zowel theoretische als praktische en internationale opleidingen en cursussen gevolgd. Daarnaast heb ik meegelopen bij toonaangevende trainers in de fitnessbranche en heb ik tot op vandaag nog steeds een businesscoach.

Mijn leven

Tegenwoordig woon ik samen met mijn vriendin in Breskens aan de Zeeuwse kust. Knokke-Heist is van hieruit op 30 min. afstand goed te berijden en ik woon in de omgeving van Oostburg, waar ik opgegroeid ben.

Waar ik echt blij van wordt is het behalen van persoonlijke doelen, zowel gezondheid als business gerelateerd. Dat geeft mij enorm veel voldoening. Daarnaast hou ik enorm van uiteten gaan (met name tapas en cocktails, mmm!), reizen, tennissen en mooie auto’s. Ook ben ik een echte hondenvriend.

Tussen al deze interesses door kan ik erg genieten van ontspanning zoals een dagje/weekendje ergens heen met mijn vriendin, een sauna, een boek lezen of op mijn gemakje voetbal kijken naar mijn favoriete voetbalclub.

Meer over mijn coaching?

×

Leuk dat je contact met mij wilt opnemen!

Klik op mijn naam en je kunt jouw vraag aan mij stellen via whatsapp.

×