Wat kost een personal trainer in Knokke-Heist?

Prijs Personal Trainer Knokke-Heist

Deel deze blog

Personal Training is de voordeligste optie

Deze titel heb ik gekozen, omdat ik jouw aandacht wil. Het is namelijk een terechte vraag, maar wel een vraag waarbij ik je aan het denken wil zetten. Ik ben vast niet de eerste die dit gaat zeggen, maar ”personal training is een investering in jouzelf.”

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel vormen van personal training, ook in Knokke-Heist. Bij de ene soort wordt je intensiever begeleid dan bij de andere. Er hangen dan ook verschillende prijzen vast aan de soorten coaching. 

Je kunt hierbij denken aan 1-1 personal training, maar ook aan duo personal training (2 personen), of group personal training (3-4 personen). Al deze opties bied ik zelf als personal trainer aan. 

Bij de ene personal trainer hangt hier een intensievere en completere opvolging aan vast dan bij de andere. Dit zal je vaak ook terug zien in de prijs, terwijl het wel van grote toegevoegde waarde kan zijn. Enerzijds voor het behalen van resultaat, anderzijds voor langdurige resultaten. Daarom ben ik hier voorstander van.

Daarnaast zijn er ook nog veel online coaching mogelijkheden in de vorm van DIY, DIG en DIT. Ik leg het je in deze blog allemaal uit. 

Waarop zijn de prijzen van personal trainers gebaseerd?

De prijzen van personal trainers (in Knokke-Heist) zijn gebaseerd op verschillende factoren zoals:

  1. Ervaring
  2. Locatie 
  3. Duur van de sessies 
  4. Aantal sessies
  5. Specialisaties 
  6. Reputatie en populariteit 
  7. Intensiteit van opvolging
  8. Promoties
1. Ervaring

Iemand met meer ervaring kan jou vaak snellere en meer houdbare resultaten bezorgen. Je betaald uiteindelijk voor een bepaald resultaat die je wilt en wordt belooft. Als je dit resultaat bijvoorbeeld 2x zo snel behaalt, dan heb je er ook vast meer voor over.

2. Locatie

De prijs is vaak gebaseerd op de kosten die iemand heeft. Zo ook een personal trainer. 

Een personal training studio kopen of huren in Knokke-Heist is bijvoorbeeld veel duurder voor een trainer, dan een personal training studio midden in de polder, in een dunbevolkt gebied.

3. Duur van de sessies

Een personal training sessie die van bijvoorbeeld 30 min. is vaak voordeliger dan een personal training sessie van 60 min. Dit klinkt logisch.

Maar soms is een personal training sessie die 2x zo kort duurt even duur of zelfs duurder. Dit gebeurd als dezelfde resultaten kunnen worden belooft. En dit is iets wat zeker mogelijk is als de trainingen worden gegeven in een compacte ruimte waar de tijd beter benut wordt. 

Sommige trainers geven bijvoorbeeld training in een open gym zoals de Basic-Fit of hebben een grote PT studio, omdat ze met veel trainers te gelijk werken. Hierdoor is de afstand van oefening naar oefening soms veel verloren tijd, wat ten koste gaat van de trainingstijd. 

4. Aantal sessies

Hoe meer sessies er in een pakket zitten, hoe meer je betaald. Dit is vanzelfsprekend. 

Echter zijn er ook veel personal trainers die minder vragen per training, als je vaker per week komt sporten. Zo kan 3x p/w personal training, per training bijvoorbeeld voordeliger zijn dan 1x p/w personal training. 

Dit komt, omdat een coach zijn agenda zo sneller vol kan boeken, maar daarnaast behalen de mensen die een intensiever traject doorlopen, ook vaak betere resultaten. En dit is weer goed voor de reputatie van de trainer.

5. Specialisaties

De meeste personal trainers beweren dat ze iedereen helpen: mensen die fit willen worden, willen afvallen, spiermassa willen aankomen, willen revalideren en sport specifieke doelen hebben.

Veel mensen lezen hier misschien overheen of nemen dit aan voor waarheid. Maar dit is best naïef. Want wie is er nu goed in alles?

Voor een specialist die zich alleen richt op bijvoorbeeld mensen die willen afvallen, of ondernemers die fit willen worden zal je dan ook vaak meer betalen. Dit komt omdat de coach simpelweg meer ervaring heeft met deze doelstelling of doelgroep. Want voor elke doelstelling, maar ook elke doelgroep moeten er andere knoppen worden ingedrukt. 

Gezond eten terwijl je weinig stress hebt en geen drukke agenda vraagt hele andere adviezen dan mensen die veel reizen, een drukke agenda hebben en veel uiteten gaan. Dit zelfde geldt voor mensen die volledig voor hun doel kunnen leven of mensen waar sporten bijzaak voor is. En zo zijn er nog tallen van voorbeelden, maar waarschijnlijk is mijn punt duidelijk.

6. Reputatie en populariteit

Iemand die een goede reputatie heeft is sneller volgeboekt. Zo’n coach kan dan ook meer vragen dan een coach met een minder goede reputatie. Hij/zijn geraakt toch wel volzet.

En dit is een hele andere situatie, want schaarste creëert ook vaak verlangen. Mensen sluiten zich graag aan, bij een coach die door anderen wordt aanzien als de beste en daar betalen ze graag wat meer voor. 

7. Intensiteit van opvolging

Er is nogal verschil qua tijdsinvestering voor een personal trainer, of je alleen trainingen krijgt, of dat je ook een intensieve persoonlijke opvolging erbij krijgt. Dit betaal je.

Sommige coaches zijn bijvoorbeeld 24/7 bereikbaar via Whatsapp, of ze hebben een app waarin jouw voortgang wordt geregistreerd die je periodiek buiten de trainingen doorneemt. Sommige coaches bieden zelfs video-portalen aan waarin ze hun kennis delen of Masterminds om te connecten met gelijkgestemden. 

 

Prijzen soorten Personal Training

1-1 Personal Training

Dit is de meest intensieve vorm van personal training. Je werkt hierbij 1-1 en jouw coach heeft dus alle aandacht voor jou alleen. In sommige situaties worden deze trainingen gegeven in een PT studio, waar er echt niemand anders is: behalve jij en jouw coach.

Op sommige locaties vinden deze 1-1 trainingen samen in een open gym zoals een Basic-Fit of een PT studio met meerdere trainers en dus meerdere klanten. Dat is dus al iets minder 1-1.

De prijzen variëren dan ook van €50-€100 per training. Hierbij zit persoonlijke opvolging soms als service inbegrepen. Maar er zijn ook coaches die hier een extra bedrag voor aanrekenen. Kijk hier dus goed naar. 

Duo Personal Training

Duo personal training doe je samen met een mede-sporter. Dit is vaak alleen mogelijk als de doelen enigszins overeen komen, of jouw mede-sporter/ jij zich wilt aanpassen aan elkaars niveau. 

Het voordeel is dat je bij Duo PT de kosten deelt met jouw mede-sporter en dat je een extra stok achter de deur hebt, wat kan helpen om jou te motiveren.

Je kunt deze vorm van personal training doen samen met jouw partner, een collega of met een vriend(in). 

De prijs hiervan is meestal 50-75% van een 1-1 personal training.

Group Personal Training

Group personal training doe je in een groep van 3-4 en sommige personal trainers bieden het ook nog in een groep van 5, 6, 7 of 8 personen aan. Maar dit vind ik zelf geen personal training meer, omdat er te weinig persoonlijke aandacht kan worden gegeven. 

Het is een leuke vorm van personal training en de kosten hierbij liggen nog lager dan bij Duo PT.

De prijs hiervan is meestal 25-50% van een 1-1 personal training.

DIT (Do IT Together)

Dit is de meest intensieve vorm van online coaching.

Je kunt hierbij rekenen op persoonlijke opvolging van jouw coach. Meestal zowel via Whatsapp, als via periodiek video-calls. Deze calls vinden bij sommige coaches 1-2x per maand plaats en bij sommige coaches elk kwartaal. Er zijn ook coaches waar je fysiek op afspraak kunt komen om jouw voortgang door te nemen en een plan te maken voor de aankomende periode.

Er zit ook altijd de waarde bij die je krijgt bij DIG en DIY die je hieronder zult lezen. Sommige coaches voegen nog iets extra’s toe zoals een Mastermind, exclusief beschikbaar voor klanten die de DIT traject doorlopen. 

De prijzen van DIT variëren van €150-€1000 per maand.

 

DIG (Do IT In Group)

Dit is een online coaching formule waarbij je in groep naar jouw doel toewerkt. 

Sommige coaches stellen een persoonlijk plan voor jou op in de vorm van een persoonlijk trainingsschema en persoonlijk voedingsadvies. Andere coaches geven je standaard trainingsschema’s en voedingsschema’s. Voor sommige niveaus van sporters maakt dit echter niet veel verschil.

De intensiteit van opvolging maakt echter wel veel verschil. 

Dit varieert ook per coach. Sommige coaches bieden alleen video-calls in groep aan waar je in groep vragen kunt stellen en er wekelijks een bepaald topic wordt behandelt. Sommige coaches bieden bovenop dit ook persoonlijke opvolging aan d.m.v. een formulier die je wekelijks invult, zodat jouw coach zicht krijgt op jouw voortgang en indien nodig aanpassingen kan maken.

Zo goed als altijd zit er een video-portaal bij. Hierin vind je informatieve video’s die jou helpen om jouw doel eenvoudiger te behalen.  

De prijzen van DIG variëren van €100-€500 per maand.

DIY (Do IT Yourself)

Dit is de minst intensieve online coaching vorm. Je krijgt hierbij vaak een standaard plan, voor een bepaald doel die ook door anderen wordt gebruikt die dit doel willen behalen. Soms zit hier nog een community bij waar je vragen kunt stellen aan gelijkgestemden en aan coaches. Dit kan zijn in de vorm van een Facebook community of de applicatie van de coach die een community-omgeving bevat.

Meestal zit er ook een video-portaal met informatieve video’s bij die betrekking hebben tot het doel wat jij wilt behalen.

Het is een laagdrempelige manier om aan jouw doelen te werken, die vaak door beginners wordt gekozen. Gelijktijdig is het vaak de slechtste optie voor beginners en een veel betere optie voor mensen die al consistent zijn.

Er is namelijk weinig ondersteuning en je hebt dus ook niet echt een stok achter de deur. Het percentage mensen die hierbij volhoudt is dan ook erg laag (zo’n 12%).

De prijzen voor deze soort coaching variëren tussen de €10 eenmalig tot €120 per maand.

Meer Ambitieus Fitte Tips?

Volg mij op Instagram/ LinkedIn.

Meer Over Mijn Coaching?

Meer blogs

Coaching

Personal training Brugge

Brugge is een stad die veel trainers kent: van personal trainers tot bootcamptrainers, tot groepslesinstructeurs in verschillende bekende fitnesscentrums.

Coaching

Hoe kan je afvallen volhouden?

De meeste mensen zijn heel slecht in ver vooruit kijken. Hoelang het ook heeft geduurd voordat je in deze situatie terecht bent gekomen, je wilt zo snel mogelijk verandering.

×

Leuk dat je contact met mij wilt opnemen!

Klik op mijn naam en je kunt jouw vraag aan mij stellen via whatsapp.

×