Personal Trainers in Knokke-Heist

Personal trainer Ricardo Croes Knokke-Heist banner

Deel deze blog

Hoe kies je een personal trainer in Knokke-Heist?

In Knokke-Heist is er een groot aanbod aan personal trainers. Denk aan: Coach Ricardo Croes, Coach Stef Daese, personal trainer Sam Devinck, Coach Poppe, Helena Herbosch, Kevin Knockaert en nog enkele fitnesscentrums zoals Basic-Fit Duinenwater, NRG Premium Knokke-Heist en Dynamic Gym waar je ook personal trainers vindt.

Elke personal trainer heeft zijn kwaliteiten, maar wie is nou de geschikte personal trainer voor jou? Omdat ik ook personal training geef in Knokke-Heist, wil ik je graag helpen met jou keus te maken.

En niet in het belang van mijzelf, maar in het belang van ons samen: jij, andere trainers en ik! Want ik ben mijzelf ervan bewust dat het beste visitekaartje klanten zijn die resultaten behalen en mond tot mond reclame maken. Niet alleen resultaten bij mij, maar ook bij concullega’s. Want ook dit is indirect reclame voor personal training: het teken dat het werkt. 

Je filtert de juiste personal trainer voor jou op een aantal punten: 

  1. Opleiding
  2. Ervaring
  3. Reviews
  4. Aanbeveling van vrienden/ kennissen
  5. Persoonlijkheid
  6. Locatie
  7. Prijs

 

Daarover onderaan in de blog meer. Eerst ga ik het met je hebben over waarom personal training geschikt is voor jou en welke soort personal training er het beste bij jou past.

Waarom personal training?

Personal training is een uitstekende stok achter de deur waarbij je iemand naast je hebt die een persoonlijk plan voor jou maakt. Omdat je een persoonlijk plan krijgt, heb je ook meteen de meest efficiënte route naar jouw doel, waarbij je iemand hebt die jou stimuleert om consistent te blijven. 

Hierdoor bespaar je niet alleen veel tijd en blessures, maar ook enorm veel frustraties en op termijn zelfs geld. Want dat overgewicht en mensen die zich niet fit voelen een groot probleem is, is bekend. Er zijn dan ook veel mensen die regelmatig dingen proberen zoals diëten en supplementen die van alles beloven, maar aan het einde van de rit geen resultaat opleveren. En als ze al resultaat opleveren, is het heel moeilijk om vol te houden. Het welbekende jojo-effect. En dat kost naast tijd en frustraties dus ook geld door de vele pogingen zonder resultaat.

Of je nu vaste inwoner van Knokke-Heist bent of een 2e verblijf hebt. Knokke-Heist telt voldoende personal trainers, zodat je op elk tijdstip en elke dag van de week persoonlijk begeleid kunt worden. 

De populariteit van personal training in Knokke-Heist

Personal training werd ooit beschouwd als een luxe voor de elite. Maar tegenwoordig is personal training veel meer dan dat. 

  1. Tegenwoordig hebben mensen minder tijd, omdat ze een drukkere agenda hebben. Hierdoor komt hun gezondheid vaak op de laatste plaats in de agenda. 
  2. Ze zien door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig word je namelijk plat gegooid met een tal van shortcuts die beweren jou de gewenste resultaten in no-time te geven. De één belooft je de resultaten nog sneller dan de ander en vaak vertellen ze allemaal net wat anders.
  3. En omdat we weinig tijd hebben, hebben we ook minder geduld dus gaan we hier op aan, wat vaak resulteert in veel teleurstelling. De meeste shortcuts (de naam zegt het zelf al) zijn voor kort: ze zorgen niet voor langdurige resultaten, maar al die kleine beetjes zorgen aan het einde van de rit alsnog voor een enorme kostprijs, zonder resultaat. 

Verschillende vormen van personal training

Tegenwoordig bestaan er veel verschillende formules. Zo bied ik zelf naast 1-1 personal training ook duo en group-personal training aan, waardoor je de kosten deelt met zijn 2, 3 of 4. 

Ook zie je tegenwoordig veel hybride en online coaching.

Dit is ook iets wat ik beiden aanbied. Bij hybride coaching heb je een mix van fysiek contact in de vorm van personal trainingen/ een mastermind en online opvolging in de vorm van video-calls, Whatsapp contact en bv. een video-portaal met community. Hierin leer je over de punten waar jij tegenaan loopt op het moment wanneer jou dit uitkomt. Super handig als je weinig tijd hebt! Daarnaast kun je sparren met gelijkgestemden in de community.

Welke vorm van personal training bij jou past, is geheel persoonsafhankelijk. Het hangt af van de intensiteit van begeleiding die je wilt en nodig hebt om jouw doelen te behalen, maar ook van het budget wat je hebt. 

Hoe je de juiste personal trainer filtert

1.Opleiding

Iemand die zich continue ontwikkelt door nieuwe opleidingen te doen is een pluspunt. Het getuigd van iemand die serieus bezig is met zijn vak en die persoonlijk te werk wilt gaan. Een coach die een ”1 plan fits it all” methode heeft zal hier minder mee bezig zijn. Doe dus een proefles en luister naar het plan wat de coach met jou heeft. Vaak kun je het ook al vinden op de website van de coach waarin de coach zich onderscheid. 

Ik heb zelf als coach een bepaalde basisstructuur staan van hoe ik met iedereen werk. Maar om echt het verschil te kunnen maken zal er sprake moeten zijn van persoonlijke opvolging en persoonlijke aanpassingen bovenop deze basis.

2. Ervaring

Een opleiding zegt niet alles. Ook praktijkervaring is zeer belangrijk. Zo zijn er ook veel coaches die alleen online opleidingen hebben gevolgd, maar niet de ervaring hebben om deze kennis in de praktijk juist over te brengen. Daarnaast zijn er coaches die jaren actief zijn, maar bijvoorbeeld een team hebben gebouwd, waardoor je alsnog training krijgt van minder ervaren trainers. 

Kijk dus goed of je van de personal trainer waar jij mee in contact komt training krijgt, of van 1 van zijn/ haar trainers. De trainingsschema’s en opvolging mag dan via de hoofdtrainer verlopen. Maar het correct uitvoeren van oefeningen is minstens even belangrijk. 

Ondertussen heb ik zelf 10+ jaar ervaring en heb ik er bijna 10 000 uur aan personal training op zitten. 

3. Reviews

Hoeveel beoordelingen heeft een coach en liggen deze reviews in lijn met wat jij wilt bereiken? Er is geen enkele trainer die goed is in alles. Ook al zijn er veel trainers die beweren je te kunnen helpen met spiermassa, afvallen, fit worden én revalidatie. Waar ga je liever heen? Naar een specialist of naar iemand die van alles iets weet?

Ik richt mij zelf op ambitieuze levensgenieters met een drukke agenda die mentaal en fysiek fitter willen worden, maar toch willen blijven genieten.

4. Aanbevelingen van vrienden/ kennissen

Mogelijk hebben jouw vrienden/kennissen in het verleden ook gebruikgemaakt van een personal trainer of doen ze dit nog. Ze zullen jouw vragen vast willen beantwoorden als ze enthousiast zijn. Stel ze dan ook. Hierdoor krijg je feedback van mensen die geen enkel belang hebben bij of jij wel of geen klant wordt bij deze specifieke trainer.

5. Persoonlijkheid

Het behalen van jouw doelen doe je samen met jouw coach. Het is dan ook net als in een relatie belangrijk dat je het goed kunt vinden met jouw personal trainer. Bekijk dus eens wat video’s, ga eens in gesprek of plan een proefles. Dit is allemaal vrijblijvend en zo kun je een weloverwogen beslissing maken.

6. Locatie

Er zijn meerdere personal trainers in Knokke-Heist. Maar ook al is Knokke-Heist geen grote stad zoals Brugge, Gent, Antwerpen of Brussel. Het is nog steeds zeker 15-20 min. rijden van t verste punt van  ’t Zoute tot het verste punt aan Heist wanneer het druk is. Kijk dus goed waar de personal trainer in Knokke-Heist gevestigd is. Kijk ook of het op een leuke locatie ligt.

Kun je er bijvoorbeeld ook buiten sporten? Is het dicht bij het strand? 

7. Prijs

Ook al is prijs een belangrijke factor: probeer te kijken naar de algehele waarde die je krijgt.

Resultaat behalen is 1, maar een methode aanleren waardoor je kunt blijven genieten en die je dus volhoudt is 2. Dit is minimaal even belangrijk.

Dus krijg je alleen personal training? Is er ook persoonlijke opvolging? Leer je iets over jezelf en wat je doet en waarom je dit doet? Leer je zelf keuzes maken? Of krijg je alleen tips waar je nu iets aan hebt, maar later niets meer mee kunt? Denk bijvoorbeeld aan een vast voedingsschema die je volgend jaar niet meer kunt gebruiken.. 

Coach Ricardo Croes

Nu je weet hoe je de beste personal trainer kunt kiezen is het misschien tijd om iets meer over mijzelf te vertellen.

Want voor je mogelijk interesse hebt in coaching van mij, wil je vast weten wie ik ben. Klik hier.

Meer Ambitieus Fitte Tips?

Volg mij op Instagram/ LinkedIn.

Meer Over Mijn Coaching?

Meer blogs

Coaching

Personal training Brugge

Brugge is een stad die veel trainers kent: van personal trainers tot bootcamptrainers, tot groepslesinstructeurs in verschillende bekende fitnesscentrums.

Coaching

Hoe kan je afvallen volhouden?

De meeste mensen zijn heel slecht in ver vooruit kijken. Hoelang het ook heeft geduurd voordat je in deze situatie terecht bent gekomen, je wilt zo snel mogelijk verandering.

×

Leuk dat je contact met mij wilt opnemen!

Klik op mijn naam en je kunt jouw vraag aan mij stellen via whatsapp.

×